WeerLokaal

Ouwehands Dierenpark

Een Betoverende Wereld van Dieren en Avontuur

onbewolkt
17°C
Graden
Windkracht 2

Een Betoverende Wereld van Dieren en Avontuur

Ouwehands Dierenpark is een gerenommeerd dierenpark gelegen in Rhenen, Nederland. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1932, heeft het park zich ontwikkeld tot een van de meest geliefde bestemmingen voor zowel lokale bezoekers als toeristen van over de hele wereld. Met zijn uitgebreide collectie dieren, educatieve programma's en unieke attracties biedt Ouwehands Dierenpark een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Een Wereld van Dieren

Ouwehands Dierenpark staat bekend om zijn indrukwekkende variëteit aan dieren van over de hele wereld. Het park heeft uitgestrekte gebieden die zijn ontworpen om de natuurlijke habitat van de dieren zo goed mogelijk na te bootsen. Bezoekers kunnen genieten van het observeren van majestueuze leeuwen, speelse ijsberen, elegante giraffen, kleurrijke vogels en vele andere fascinerende diersoorten. Het park heeft zich gecommitteerd aan het bevorderen van dierenwelzijn en het behoud van bedreigde diersoorten door middel van verschillende fokprogramma's en samenwerkingen met internationale organisaties.

Educatieve Programma's

Ouwehands Dierenpark is niet alleen een plek van vermaak, maar ook een belangrijk centrum voor educatie. Het biedt verschillende educatieve programma's en interactieve presentaties om bezoekers bewust te maken van het belang van natuurbescherming en het behoud van biodiversiteit. Scholen kunnen speciale rondleidingen en workshops boeken om hun leerlingen te laten kennismaken met de intrigerende wereld van dieren en hun natuurlijke omgeving.

Unieke Belevenissen

Het dierenpark biedt een scala aan unieke belevenissen die bezoekers dichter bij de dieren brengen. Een van de meest opvallende attracties is het reusachtige berenverblijf 'Pandasia', een speciaal gebouwd complex voor de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya. Deze charismatische panda's, uitgeleend door China, hebben het hart van vele bezoekers gestolen. Het park heeft ook het spannende avonturenpark 'Expeditie Berenbos', waar bruine beren en wolven samenleven in een uitgestrekt bosgebied.

Entertainment voor het Hele Gezin

Ouwehands Dierenpark biedt amusement voor het hele gezin. Van kindvriendelijke speelgebieden tot spannende dierenshows, het park heeft voor ieder wat wils. Bezoekers kunnen genieten van live demonstraties met zeeleeuwen, roofvogels en andere getalenteerde dieren, die niet alleen entertainend zijn, maar ook inzicht geven in de capaciteiten van deze prachtige wezens.

Duurzaamheid en Toekomstplannen

Als een modern dierenpark is Ouwehands Dierenpark zich bewust van zijn ecologische voetafdruk. Het park heeft verschillende duurzaamheidsinitiatieven geïmplementeerd, zoals energiebesparing, recycling en milieuvriendelijke bouwprojecten. Ook neemt het actief deel aan internationale inspanningen voor dierenbescherming en behoud van bedreigde diersoorten.

Conclusie

Ouwehands Dierenpark is een fantastische bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van de schoonheid van de natuurlijke wereld. Het biedt een unieke gelegenheid om te leren over diverse diersoorten, natuurbescherming en duurzaamheid, terwijl bezoekers worden vermaakt met adembenemende attracties en fascinerende dierenshows. Door zijn voortdurende inzet voor dierenwelzijn en natuurbescherming, is Ouwehands Dierenpark niet alleen een plek van plezier, maar ook een centrum van hoop voor de toekomst van onze planeet en haar prachtige bewoners.

Praktische informatie

Adres
Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen

Toon in Google Maps

Openingstijden
Kijk voor de de actuele openingstijden op de website van Ouwehands Dierenpark.

Website
https://www.ouwehand.nl/
Buienradar
Temperatuur
temperatuur kaart
Windkracht
wind kaart
Zicht
zicht kaart
Weeralarm
weeralarm kaart

Weers­verwachting 24 uur

DI 21:00
onbewolkt
17°C
0%
2 Bft.
81%
WO 00:00
onbewolkt
16°C
9%
2 Bft.
87%
WO 03:00
half bewolkt
14°C
67%
2 Bft.
93%
WO 06:00
half bewolkt
15°C
69%
2 Bft.
88%
WO 09:00
onbewolkt
18°C
4%
2 Bft.
67%
WO 12:00
zeer lichte bewolking
21°C
12%
2 Bft.
53%
WO 15:00
bewolkt
21°C
97%
2 Bft.
57%
WO 18:00
half bewolkt
18°C
53%
2 Bft.
75%

Meerdaagse weersverwachting

matige regen
19°C
83%
3 Bft.
89%
18mm
onbewolkt
20°C
3%
2 Bft.
57%
0mm
lichte regen
21°C
97%
3 Bft.
65%
1mm
matige regen
18°C
100%
3 Bft.
96%
13mm
lichte regen
14°C
100%
3 Bft.
89%
3mm
lichte regen
21°C
18%
3 Bft.
61%
0mm
zeer lichte bewolking
22°C
12%
2 Bft.
59%
0mm

Dierentuinen overzicht