WeerLokaal

Museumnacht Amsterdam

Museumnacht Amsterdam dompelt de stad in spektakel
Op 7 november vindt de Museumnacht Amsterdam plaats. Meer dan 50 musea openen tijdens deze avond hun deuren en zetten hun tentoonstellingen of collecties extra luister bij met muziek, theater, dans en speciale performances. Uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht met drank en lekker eten, maar ook is er ruimte voor verdieping en workshops.

Verdieping in het museum
Marco Kroon, majoor bij de landmacht en drager van de Militaire Willems-Orde geeft een lezing met een uniek en heftig kijkje achter de schermen van defensie. In SMBA wordt een programma gepresenteerd over astronomie en kunst dat in het teken staat van de Nederlandse astronoom en socialist Anton Pannekoek. Zijn mannelijk- en vrouwelijkheid achterhaalde concepten? Atria onderzoekt dit tijdens de Museumnacht aan de hand van onder andere de Grote M/V vooroordelen show.

Literair verantwoorde programmering dit jaar
Dit jaar doet voor het eerst het Harry Mulisch Huis mee aan de Museumnacht. Bezoekers kunnen zijn werkkamer bezoeken en deelnemen aan een boottocht rondom zijn geliefde Leidseplein, waar schrijvers als Alma Mathijssen en Nina Polak voordragen. ARCAM heeft samen met stichting Nieuwe Letteren een programma samengesteld over literatuur en architectuur met optredens van Elfie Tromp en Roman Hellinski. Daarnaast wordt ook de sleutel van de Heijmans One-woning overgedragen aan de winnaar van Manuscripting en krijg je in het Glazen Huisje een intieme voordracht van diverse leden van het Schrijversgenootschap.

Bezoek musea op een gevulde maag
De musea zorgen ervoor dat Museumnacht-gangers niet met lege maag hoeven rond te lopen. Op diverse plekken kan lekker gegeten en gedronken worden, zoals in het Amsterdam Pipe Museum, waar rookbier en rookworst op het menu staan. In de Hortus Botanicus worden gin-tonics geserveerd met eetbare insecten en Huize Frankendael heeft de Youth Food Movement uitgenodigd om inzicht te geven in de veranderingen in ons voedsellandschap.

Zelf aan de slag
Ook kunnen bezoekers naar hartenlust zelf de handen uit de mouwen steken.  Kunstenaar Erwin Wurms laat bezoekers zelf voor één minuut een kunstwerk worden in de Apple arts centre. In het Rembrandthuis kunnen bezoekers leren te schilderen zoals de meester het zelf deed. De avontuurlijke bezoeker kan zelf een kip ontleden in het anatomiemuseum Vrolik. In het Van Gogh Museum is de tentoonstelling Munch : Van Gogh te zien en kunnen bezoekers zichzelf vastleggen in een bijzondere photo booth; hij werkt alleen als je heel hard schreeuwt.

Praktische informatie

Buienradar
Temperatuur
temperatuur kaart
Windkracht
wind kaart
Zicht
zicht kaart
Weeralarm
weeralarm kaart

Weers­verwachting 24 uur

DO 23:44
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 23:44
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 23:44
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 23:44
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 23:44
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 23:44
0°C
0%
0 Bft.
0%

Meerdaagse weersverwachting

half bewolkt
4°C
51%
4 Bft.
84%
0mm
lichte regen
5°C
100%
3 Bft.
93%
2mm
matige regen
7°C
73%
5 Bft.
90%
7mm
lichte regen
9°C
60%
5 Bft.
79%
2mm
lichte regen
10°C
94%
4 Bft.
90%
2mm
lichte regen
9°C
56%
3 Bft.
95%
5mm
lichte regen
9°C
100%
3 Bft.
85%
5mm

Evenementen overzicht