WeerLokaal

Pukkelpop

Pukkelpop is een vierdaags festival en wordt sinds 1985 door de Humanistische Jongeren van Leopoldsburg georganiseerd. Het groeide uit van een klein lokaal muziekgebeuren tot een alternatief openluchtfestival. Inmiddels behoort Pukkelpop tot de absolute top van de Europese muziekevenementen.

Wij kiezen bewust voor een progressieve muziek- en randprogrammatie. Bijna 200 actuele kleppers, levende legendes en visionaire alternatieve acts wisselen mekaar af op een van de verschillende podia. Van stevige rockacts, ingetogen singersongwriters, pure pop, pompende house tot gloeiende metal: alles kan en mag op Pukkelpop.

Op de site van Petit Bazar vind je alles wat met (straat)theater te maken heeft, maar dan in de aller-, maar werkelijk allerruimste zin van het woord. Food Wood is  een fata morgana voor foodies en wie al 's eerder op Pukkelpop was, weet dat er niet alleen óp elke hoek maar ook bijna ín elke hoek iets te beleven valt.   

Wij houden ook van tradities; zoals het Boilerfeestje op de vooravond van de eerste festivaldag. Festivalgangers zetten eerst hun tenten op in één van de omliggende campingarea’s en gaan dan voluit voor een eclectische warming-up. 

Afgelopen jaar vierde Pukkelpop haar 30ste verjaardag. Het festival pakte groots uit met een uitgebreide pre-party, een nieuw podium en een verbreed randprogramma. Het trok iedere dag zo'n 66.000 bezoekers en was daarmee ook volledig uitverkocht. Pukkelpop staat bekend om haar zeer gevarieerde programmering. Zo stonden in 2015 op de Main Stage grote klappers als Linkin Park, Limp Bizkit, Alt-J en Major Lazer, terwijl pal tegenover dat podium, in de Club, kleinere, maar net zo bijzondere acts als Lianne La Havas, Django Django en Tyler The Creator speelden. Voor elektronisch genot kon de Pukkelpopper terecht in de Dance Hall, Boiler Room of Castello. Belgisch talent viel te ontdekken in de Wablief?! en headbangen mocht in de stevige Shelter. Naast al het muzikale genot kon men genieten van vijf thematische zones op de weide, waaronder de Petit Bazar en de Baraque Futur, die zorgden voor een sfeervolle aankleding op het festival. Het leverde een uitermate goede sfeer op, wat het festival ook kenmerkt. Kortom, Pukkelpop werd legendarisch dertig.

Praktische informatie

Adres
Kempische Steenweg
3500 Hasselt

Toon in Google Maps

Weers­verwachting 24 uur

DO 18:50
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 18:50
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 18:50
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 18:50
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 18:50
0°C
0%
0 Bft.
0%
DO 18:50
0°C
0%
0 Bft.
0%

Meerdaagse weersverwachting

0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%

Evenementen overzicht