WeerLokaal

Anne Frank Huis

0°C
Graden
Windkracht 0

Wat is het Anne Frank Huis?

Het Anne Frank Huis is een bekend museum in Amsterdam dat gewijd is aan de herinnering van Anne Frank, een jong meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat met haar familie om te ontsnappen aan de vervolging van Joden in Nederland. Anne schreef tijdens haar onderduikperiode haar beroemde dagboek, waarin ze haar gedachten en ervaringen tijdens deze moeilijke tijd vastlegde.

Het Anne Frank Huis is gevestigd in het pand waar Anne en haar familie ondergedoken zaten. Het museum biedt een indrukwekkende en aangrijpende tentoonstelling over het leven van Anne Frank en haar familie tijdens de oorlog. Bezoekers kunnen de onderduikruimte bezoeken en de omstandigheden zien waarin Anne en haar familie leefden. Ook kunnen ze een kijkje nemen in de kamers waar Anne haar dagboek schreef.

Het Anne Frank Huis is niet alleen een plek om het verleden te herdenken, maar ook om stil te staan bij de hedendaagse problemen van discriminatie en vooroordelen. Het museum wil bezoekers bewust maken van de noodzaak van tolerantie en respect voor alle mensen, ongeacht hun afkomst of achtergrond.

Het Anne Frank Huis is een belangrijke historische plek die nog steeds veel bezoekers trekt uit alle delen van de wereld. Het is een eerbetoon aan de moed en veerkracht van Anne Frank en haar familie, en een herinnering aan de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de noodzaak van een tolerante en rechtvaardige samenleving.

Praktische informatie

Adres
Prinsengracht 267
1016 GV Amsterdam
Nederland

Toon in Google Maps

Openingstijden
Kijk voor de de actuele openingstijden op de website van het Anna Frank Huis.

Website
https://www.annefrank.org/nl/
Buienradar
Temperatuur
temperatuur kaart
Windkracht
wind kaart
Zicht
zicht kaart
Weeralarm
weeralarm kaart

Weers­verwachting 24 uur

DI 22:07
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 22:07
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 22:07
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 22:07
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 22:07
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 22:07
0°C
0%
0 Bft.
0%

Meerdaagse weersverwachting

0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%

Museums overzicht