WeerLokaal

Naturalis Biodiversity Center

Een Schat aan Biologische Diversiteit

bewolkt
17°C
Graden
Windkracht 2

Het Naturalis Biodiversity Center is een vooraanstaand onderzoeks- en museumcomplex gevestigd in Leiden, Nederland. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1820, is het een internationaal erkend instituut dat gewijd is aan de studie, bewaring en tentoonstelling van biologische diversiteit. Het centrum speelt een cruciale rol in het begrijpen van het leven op aarde en in het bevorderen van milieubewustzijn.

Historische Wortels en Missie 

Naturalis begon als een bescheiden Rijksmuseum van Natuurlijke Historie en groeide uit tot een uitgebreid Biodiversity Center. De missie is om kennis te vergaren en te verspreiden over de variëteit van het leven, van micro-organismen tot planten en dieren. Deze kennis draagt bij aan het oplossen van hedendaagse milieuproblemen en het nemen van weloverwogen beslissingen over biodiversiteitsbehoud.

Onderzoeksleiderschap 

Het centrum staat bekend om zijn grensverleggende onderzoek. Wetenschappers bij Naturalis bestuderen biodiversiteit vanuit verschillende invalshoeken, waaronder taxonomie, evolutie, ecologie en paleontologie. Ze ontdekken nieuwe soorten, documenteren bestaande soorten en analyseren ecologische patronen. Hun bevindingen dragen bij aan wereldwijde biodiversiteitsdatabases en ondersteunen behoudsinspanningen.

Biodiversiteitsbehoud 

Naturalis is actief betrokken bij biodiversiteitsbehoud. Door samenwerking met internationale partners draagt het centrum bij aan de bescherming van bedreigde soorten en ecosystemen. Het herbergt ook een enorme collectie biologische specimens die fungeren als referentie voor identificatie en onderzoek. Dit ondersteunt behoudsinspanningen en helpt bij het monitoren van veranderingen in biodiversiteit.

Educatie en Bewustwording 

Als toonaangevende educatieve instelling biedt Naturalis een breed scala aan educatieve programma's en tentoonstellingen voor alle leeftijden. De tentoonstellingen zijn boeiend en interactief, gericht op het delen van wetenschappelijke kennis met het grote publiek. Door het inspireren van bezoekers om te leren over en te waarderen wat de natuur te bieden heeft, speelt Naturalis een rol in het vergroten van milieubewustzijn.

Moderne Infrastructuur

In 2019 opende Naturalis een ultramodern nieuw museumgebouw, ontworpen om bezoekers onder te dompelen in de wonderen van de natuur. Het gebouw fungeert ook als een state-of-the-art onderzoekscentrum, uitgerust met laboratoria, collectieopslagruimtes en technologische faciliteiten. Deze infrastructuur ondersteunt de wetenschappelijke en educatieve doelen van het centrum.

Internationale Samenwerking 

Naturalis is actief betrokken bij wereldwijde samenwerkingsverbanden op het gebied van biodiversiteitsonderzoek en -behoud. Het werkt samen met andere musea, onderzoeksinstellingen en natuurbeschermingsorganisaties om gezamenlijk oplossingen te vinden voor mondiale uitdagingen op het gebied van biodiversiteit en milieu.

Conclusie 

Naturalis Biodiversity Center staat symbool voor de verkenning en viering van de rijke verscheidenheid van het leven op aarde. Met zijn geschiedenis, onderzoeksleiderschap, educatieve inspanningen en betrokkenheid bij biodiversiteitsbehoud, blijft het centrum een belangrijke speler in de wereldwijde inspanningen om onze planeet te begrijpen, te beschermen en te koesteren voor toekomstige generaties.

Praktische informatie

Adres
Pesthuislaan 7
2333 BA
Leiden

Toon in Google Maps

Buienradar
Temperatuur
temperatuur kaart
Windkracht
wind kaart
Zicht
zicht kaart
Weeralarm
weeralarm kaart

Weers­verwachting 24 uur

DI 21:00
half bewolkt
17°C
72%
2 Bft.
85%
WO 00:00
half bewolkt
16°C
69%
2 Bft.
87%
WO 03:00
bewolkt
14°C
100%
2 Bft.
90%
WO 06:00
half bewolkt
16°C
63%
2 Bft.
78%
WO 09:00
onbewolkt
20°C
3%
2 Bft.
58%
WO 12:00
onbewolkt
21°C
6%
2 Bft.
49%
WO 15:00
half bewolkt
22°C
74%
2 Bft.
46%
WO 18:00
half bewolkt
20°C
56%
2 Bft.
56%

Meerdaagse weersverwachting

matige regen
20°C
85%
3 Bft.
86%
8mm
onbewolkt
21°C
3%
3 Bft.
52%
0mm
bewolkt
18°C
100%
3 Bft.
82%
0mm
matige regen
18°C
100%
3 Bft.
95%
10mm
bewolkt
18°C
100%
3 Bft.
69%
0mm
onbewolkt
20°C
0%
3 Bft.
51%
0mm
zeer lichte bewolking
24°C
21%
2 Bft.
47%
0mm

Museums overzicht