WeerLokaal

Waarschuwing slechte luchtkwaliteit in zuiden en midden van Nederland

Mensen die in het zuiden en het midden van Nederland wonen, kunnen de komende dagen last krijgen van smog door ozon in de lucht. De luchtkwaliteit is van donderdag tot en met zaterdag waarschijnlijk "onvoldoende tot slecht", waarschuwt het RIVM.

Mensen die gevoelig zijn voor smog word geadviseerd om binnen te blijven en geen zware lichamelijke inspanning te verrichten. Naar verwachting komt de temperatuur in de komende dagen boven de 30 graden uit en er staat nauwelijks wind, waardoor de smog langere tijd kan blijven hangen. De waarschuwing geld in elk geval tot zondag. Vanaf maandag ziet de verwachting er weer wat beter uit. En zal de luchtkwaliteit weer verbeteren.

Smog ontstaat door ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen, op momenten dat er weinig tot geen wind staat. Meer informatie over de luchtkwaliteit is terug te vinden op onze pagina over luchtkwaliteit. Ook kun je een kijkje nemen op de WeerLokaal pagina van jouw gemeente om te zien wat de actuele luchtkwaliteit op het moment is.


Nieuws overzicht