WeerLokaal

Storm Ciarán trekt Europa binnen vanaf Woensdag

Deze week gaat het in West-Europa flink stormen. Komende woensdag komt Ciarán aan land met enorme windsnelheden. Hierbij is de verwachting dat zowel Engeland als wel Frankrijk de volle laag gaan krijgen. Tijdens deze eerste storm is de verwachting dat windkracht 10 haalbaar is. Volgens een Amerikaans weermodel is windkracht 12 mogelijk in het Kanaal, maar aangezien Amerikaanse weermodellen minder betrouwbaar is de verwachting dat het niet zo ver gaat komen.

In delen van Engeland word op dit moment al gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van de storm Ciarán welk woensdag aan land zal gaan komen. Hierbij waarschuwen ze voor zware regenval en kans op overstromingen. Volgens RTL Nieuws moet men zelfs rekening houden met gebouwen welk kunnen instorten, maar vermoedelijk is dit wel heel erg overtrokken en zal het niet verder komen dan wat lichte schade aan daken. Kortom normale stormschade.

Achter het stormfront Ciarán zit op dit moment al het volgende stormfront. Welk eveneens eind van de week onze richting uit zal gaan komen. Oktober is momenteel een echte herfstmaand geworden. En krijgt de titel mee van de natste oktobermaand ooit gemeten sinds de start van de meettingen door het KNMI.

Bron: RTL Nieuws

Nieuws overzicht