WeerLokaal

Walibi Holland

0°C
Graden
Windkracht 0

Wat is Walibi Holland?

Walibi Holland is een van de meest opwindende en populaire pretparken in Nederland, gelegen in Biddinghuizen, Flevoland. Het park biedt een breed scala aan spectaculaire attracties, spannende rollercoasters, en vermakelijke shows, waardoor het een favoriete bestemming is voor avonturiers en gezinnen op zoek naar een adrenalinekick.

Het park opende zijn deuren in 1971 onder de naam "Flevohof," een agrarische tentoonstelling die later evolueerde naar een pretpark met een boerenthema. In 1994 werd het park omgedoopt tot "Walibi Flevo" en in 2000 veranderde het opnieuw, dit keer in "Six Flags Holland," als onderdeel van de Six Flags-keten. In 2005 kwam het park weer in handen van dezelfde eigenaren als voorheen en kreeg het zijn huidige naam: "Walibi Holland."

Het pretpark trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers met zijn opwindende en innovatieve attracties. Een van de meest opvallende kenmerken van Walibi Holland is de uitstekende collectie achtbanen. Deze omvatten Goliath, een gigantische hypercoaster die de titel droeg van de hoogste en snelste achtbaan in de Benelux op het moment van zijn opening. Speed of Sound is een unieke achtbaan waarbij passagiers door middel van draaiende karretjes zowel vooruit als achteruit worden gelanceerd, waardoor een sensationele ritervaring ontstaat.

Naast de achtbanen zijn er tal van andere attracties die het hart van elke pretparkliefhebber sneller laten kloppen. Splash Battle is een interactieve waterattractie waarbij bezoekers vanuit boten waterkanonnen kunnen gebruiken om elkaar nat te spuiten. De Condor, een spannende Suspended Looping Coaster, neemt avonturiers mee op een wild ritje door meerdere inversies en scherpe bochten. Voor de kleintjes is er Walibi Play Land, een kindergebied met aangepaste attracties en speelplekken.

Naast de attracties zijn er ook boeiende shows en entertainmentopties in het park. Van live-optredens tot meet-and-greets met de iconische mascotte Walibi, er is altijd iets om jong en oud te vermaken.

Walibi Holland is ook een park dat bekend staat om zijn regelmatig georganiseerde evenementen en seizoensgebonden thematisering. Halloween Fright Nights zijn bijvoorbeeld een jaarlijks terugkerend evenement waarbij het park wordt omgetoverd in een angstaanjagend decor met spookhuizen en griezelige karakters. Voor de wintermaanden is er "Walibi Winterworld," waar bezoekers kunnen genieten van feestelijke lichten, winterse lekkernijen en aangepaste attracties.

Het park is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer en biedt verschillende opties voor toegangstickets, waaronder dagtickets en seizoenspassen. Voor diegenen die langer willen blijven, zijn er nabijgelegen accommodaties en arrangementen beschikbaar om een verblijf te combineren met het pretparkavontuur.

Walibi Holland heeft in de loop der jaren een solide reputatie opgebouwd als een van de beste pretparken in Europa. Met zijn constante vernieuwing, aantrekkelijke attracties en gevarieerde entertainment, blijft het park bezoekers een onvergetelijke en opwindende ervaring bieden voor zowel jong als oud.

Praktische informatie

Adres Spijkweg 30
8256 RJ
Biddinghuizen

Toon in Google Maps

Openingstijden Kijk voor de de actuele openingstijden op de website van Walibi Holland. Website https://www.walibi.nl/nl
Buienradar
Temperatuur
temperatuur kaart
Windkracht
wind kaart
Zicht
zicht kaart
Weeralarm
weeralarm kaart

Weers­verwachting 24 uur

DI 05:23
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 05:23
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 05:23
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 05:23
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 05:23
0°C
0%
0 Bft.
0%
DI 05:23
0°C
0%
0 Bft.
0%

Meerdaagse weersverwachting

0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%
0°C
0%
0 Bft.
0%